O projektu

(RE)kreativci za seniore

Naziv projekta: (RE)kreativci za seniore u sklopu poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“

Naziv nositelja i partnera: Nositelj je Inkubator sreće, a partneri na projektu su Anzip, Treća dob Hrvatska i Centar za kulturu Novi Zagreb.

Kratki opis projekta: Projektom se želi unaprijediti kvaliteta života umirovljenika i starijih osoba kroz širenje usluga u zajednici na području grada Zagreba i Varaždinske županije. Kroz aktivnosti na projektu razvija se podizanje razine svijesti o zdravom životu i konceptu aktivnog starenja. Provedbom aktivnosti omogućiti će se umirovljenicima sudjelovanje na raznim aktivnostima koje će im pomoći u integraciji u društvo, sudjelovanje u tjelesnim aktivnostima poput plesa, Tai chija, gimnastike, kreativno izražavanje kroz likovne i dramske radionice, kompjuterska pismenost te kulturne i komunikacijske radionice.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Cilj projekta je povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost umirovljenika na grada Zagreba i grada Varaždina.

  • Razvoj i provedbu lokalnih programa u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika
  • Promociju i podizanje svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika te održavanje jednokratnih aktivnosti
  • Razvoj i provedbu programa međugeneracijske suradnje
  • Razvoj i provedbu stručnog istraživanja o povećanju kvalitete života umirovljenika

Očekivani rezultati odnose se na sudjelovanje najmanje 250 umirovljenika u programima poticanja cjeloživotnog rasta i razvoja, programu razvoja osobnih vještina, programu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, komunikacijskim radionicama i kompjuterske pismenosti, liječničkim predavanjima, kulturno umjetničkim aktivnostima.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU u HRK: Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.842.400,01 HRK, od čega je 85% (1.604.310,40 HRK) sufinancirano od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15% (238.089,61) sufinancira državni proračun Republike Hrvatske. 

Razdoblje provedbe projekta: 19.10.2020. – 19.10.2023.

Kontakt osoba: Danijela Medaković, voditeljica projekta 095/5421 162 od 9:00 do 17:00

Za više o fondovima Europske Unije posjetite:

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge “Inkubator sreće”

%d blogeri kao ovaj: